Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Μετά από ένα διάστημα 5 εβδομάδων κατά το οποίο οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν βγει στο προσκήνιο με μαζικές κινητοποιήσεις δείχνοντας την αντίδραση τους στο νέο νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη πολιτική της. Μαζί της τάσσονται εκτός της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, τα ΜΜΕ τα οποία καταπνίγοντας κάθε μορφή αντίδρασης προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η καταστροφική πολιτική είναι μονόδρομος. Ήδη βλέπουμε τις πρώτες προσπάθειες εφαρμογής του νόμου, μέσα στα πανεπιστήμια από μια μερίδα καθηγητών οι οποίοι προβαίνουν σε ενέργειες που αντιτίθεται στα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας(απουσίες σε θεωρίες, εργασίες για το σπίτι, προόδους  σε μέρες απεργίας, αύξηση της αυταρχικότητας κλπ).Ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια υποχρηματοδότησης και στη σχολή μας καθώς καλούμαστε να πληρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του εργαστηριακού μας εξοπλισμού και τη μεταφορά μας στο κολχικό .Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι ο αγώνας για ανατροπή του νόμου πρέπει να συνεχιστεί  καθώς και να εμποδιστεί οποιαδήποτε πτυχή εφαρμογής του στη πράξη.
                Παράλληλα, με την επίθεση στην εκπαίδευση βλέπουμε εδώ και ενάμιση χρόνο να γίνεται ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει μια σειρά νομών που καταργούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα. Ήδη βλέπουμε να κόβονται μισθοί, συντάξεις να γίνονται εκτεταμένες απολύσεις τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο τομέα, να επιβάλλονται δυσβάστακτοι φόροι τόσο στα μεσαία όσο και στα χαμηλότερα στρώματα μέτρα τα οποία προωθούνται και από το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κόντρα σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει αγώνα διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις και κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στις 19 και 20 του οκτώβρη ενόψει της 48ωρης πανεργατικής απεργίας.
                Έχουμε καταλάβει ότι όταν τα πληττόμενα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας αντιδρούν μεμονωμένα καταστέλλονται και φιμώνονται όμως βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ευρέος κοινωνικού μετώπου είναι πιο πραγματικές από ποτέ. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι  χρέος της γενιάς μας το φοιτητικό κίνημα να συμπορευτεί με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα και να ανατρέψει αυτή τη κυβέρνηση και αυτή την πολιτική. Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι γενικές συνελεύσεις πρέπει να είναι πιο μαζικές από ποτέ, τα αμφιθέατρα να γεμίσουν και οι αγώνες των φοιτητών  και των εργαζομένων να είναι πιο δυναμικές από κάθε άλλη φορά.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ.ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 18/10 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΟ ΑΜΦ.ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου