Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012


ΔΗΛΑΔΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ;


ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) Ευκαρπίας Οκτώβριος 2012: Οι κάτοικοι της περιοχής και 50 σύλλογοι και φορείς εναντιώνονται στην κατασκευή του ΣΜΑ στην περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο τσιμέντου ΤΙΤΑΝ και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των ζωών τους, καθώς τα απορρίματα όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώνονται εκεί. Τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί για να διασφαλίσουν την εκτέλεση των έργων για την κατασκευή του ΣΜΑ ενάντια στην πρωτοβουλία των κατοίκων οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου τους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ψεκάζουν με χημικά και καταστέλλουν βίαια ηλικιωμένους, μαθητές των σχολείων της περιοχής και τον καθένα που βρίσκεται εκεί καθημερινά για την υπεράσπιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Οι εικόνες ηλικιωμένων γυναικών με MALOX στο χέρι, παιδιών νηπιαγωγείου να  φωνάζουν συνθήματα και 500 ατόμων από όλη τη Θεσσαλονίκη να σκαρφαλώνουν στους λόφους της περιοχής για να γλυτώσουν από τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η κρατική καταστολή δεν θα σταματήσει πουθενά και δεν θα διστάσει να ‘’πατήσει’’ και τα πιο βασικά δικαιώματα του λαού.


Σκουριές Χαλκιδικής Οκτώβριος 2012: Την ίδια στιγμή στην περιοχή της Χαλκιδικής αποφασίζεται η αποψίλωση τεράστιας δασικής έκτασης με σκοπό τη δημιουργία μετταλείων χρυσού. Και σε αυτή την περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να δεχτούν την οικολογική καταστροφή του τόπου τους και δεν θυσιάζουν το δάσος τους στο βωμό του κέρδους των εταιρειών και των κεφαλαιοκρατών που θα επωφεληθούν για ακόμη μία φορά από την κατασκευή των μετταλείων. Η αντίδραση του συγκεντρωμένου κόσμου και η πορεία διαμαρτυρίας σε αυτήν την περίπτωση αντιμετωπίζεται ακόμη πιο βίαια.
Από την προηγούμενη μέρα έχει απαγορευτεί η προσέλευση στο σημείο των έργων και συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός των δυνάμεων καταστολής. Γίνονται πολυάριθμες προσαγωγές και στη συνέχεια συλλήψεις, υπάρχουν τραυματίες από την καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων, δολοφονικές επιθέσεις με δακρυγόνα μέσα στα αυτοκίνητα των διαδηλωτών και απίστευτο ξύλο ακόμα και σε γυναίκες. Ο αγώνας όμως των κατοίκων έχει να αντιμετώπισει και τους προβοκάτορες που παράλληλα ανοίγουν μέτωπα πυρκαγιών στο δάσος με σκοπό την υποβάθμιση του αγώνα αλλά και τον εγκλωβισμό των διαδηλωτών στον χώρο. Όμως ο αγωνιζόμενος λαός δεν υποχωρεί και συνεχίζει με πορείες διαμαρτυρίας χιλίων και πλέον ατόμων έξω από το Α.Τ.Πολυγύρου. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται εκεί ήταν πρωτόγνωρης βιαιότητας και επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι το κρατός δεν διστάζει να δολοφονήσει και να υποταχτεί στα μεγάλα επιχειρηματικά οικονομικά συμφέροντα αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής του λαού που την ίδια στιγμή βιώνει την μέγιστη οικονομική εξόντωση.


Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Οκτώβριος 2012: Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά μένοντας απλήρωτοι για πολλούς συνεχόμενους μήνες απεργούν και ζητούν τα δεδουλευμένα τους. Όμως ο Υπουργός Άμυνας δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο τους στο Υπουργείο και η εντολή προς τις δυνάμεις καταστολής είναι ίδια όπως πάντα: βίαιη καταστολή του εργαζόμενου λαού που βιώνει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και υποχρεώνεται να δουλεύει απλήρωτος σε σημείο εξαθλίωσης. Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ προβάλλουν τον αγώνα των εργαζομένων σαν υπερβολικό και παράλογο ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του Σωματείου τους συλλαμβάνεται και το καθεστώς χούντας που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποσιωπάται.

28η Οκτωβρίου 2012: Ο λαός που δεν ξεχνά την εισβολή των Ναζί στον τόπο του και τα δεινά που αυτός επέφερε τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού με ένα μεγάλο και επίκαιρο όσο ποτέ ‘’ΟΧΙ’’ στους νεοναζί φασίστες και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης που 2,5 χρόνια τώρα ξεπουλά κάθε κεκτημένο του λαού και επιβάλλει φασιστικά τις επιταγές της ΕΕ. Η αστυνομοκρατία σε όλη την χώρα προφανώς και δεν λείπει την ημέρα αυτή με την πρόφαση της περιφρούρησης των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο. Ένοπλοι αστυνομικοί και ΜΑΤ κατέπνιξαν κάθε φωνή αντίδρασης και τα γεγονότα παραποιήθηκαν από τα ΜΜΕ προβάλλοντας τον συγκεντρωμένο αγανακτισμένο κόσμο σαν αντιδραστικό και ακραίο που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της παρέλασηςΟι εικόνες όμως μαθητών με αντιναζιστικά περιβραχιόνια,μπλούζες με σύνθημα κατά της κατασκευής μετταλείων χρυσού στη Χαλκιδικής, υψωμένες γροθιές στη θέα των επισήμων αλλά και το πανό με σύνθημα ‘’ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΜΟΣ’’ με  μια σειρά ένοπλων αστυνομικών μπροστά του δείχνουν  ότι ο λαός όχι μόνο δεν ξεχνά την ιστορία του αλλά είναι έτοιμος να την επαναλάβει και να κρεμάσει τους σημερινούς φασίστες που επιδιώκουν έντεχνα να απομονώσουν  τη σκέψη του στο ‘’ένδοξο’’ παρελθόν του.

 Σύλληψη Κ.Βαξεβάνη, ανεξάρτητου δημοσιογράφου: Την ημέρα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου  και του μεγάλου ‘’ΟΧΙ’’ στο φασιμό, συλλαμβάνεται και οδηγείται στον εισαγγελέα ένας δημοσιογράφος που κόντρα στο κατεστημένο δημοσίευσε την περιβόητη λίστα Λανγκάρντ με τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων που διοχέτευσαν τεράστια χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Διώκεται με την κατηγορία της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων την στιγμή που τόσο καιρό ΜΜΕ και κυβέρνηση κοροιδεύουν τον λαό και δημιουργούν φήμες και παραπολιτικά παιχνίδια με το αν η λίστα παραποιήθηκε και από ποιους. Ακόμη δύο δημοσιογράφοι της ΝΕΤ λογοκρίθηκαν και απομακρύνθηκαν από την εκπομπή τους με τη δικαιολογία ότι προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης Η δικαιοσύνη λοιπόν έρχεται να εξαντλήσει κάθε της αυστηρότητα στους δημοσιογράφους που τολμούν να δημοσιεύσουν την αλήθεια ενώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οπλοφορούν, βιαιοπραγούν  και επιτίθενται δολοφονικά ενάντια σε μετανάστες και κάθε διαφορετικό των προτύπων τους, εμφανίζονται δημόσια σε ΜΜΕ και διαφεύγουν της σύλληψης. Αυτό είναι το σημερινό κράτος  δικαίου που στέκεται απέναντι στο λαό και εξυπηρετεί τα κυβερνητικά συμφέροντα αποτελώντας κομμάτι του συστήματος.

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ. και την ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται από πλευράς της, με την εκτέλεση των διαταγών της ΕΕ, της τρόικας και του ΔΝΤ, η ριζοσπαστική αριστερά έρχεται να την ανατρέψει με τους διαρκείς και μαζικούς αγώνες στο πλάι των εργαζομένων, των φοιτητών και όλου του λαού που βλέπει το μέλλον του μέσα στην ανεργία, την μετανάστευση και την εξαθλίωση και δεν συμβιβάζεται. Ο λαός που αντιδρά και οργανώνεται ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που τον εξαθλιώνουν δεν έχει ανάγκη προστασίας από νεοναζί φασιστοειδή τα οποία αποτελούν στήριγμα του συστήματος και συνεργάτες της αστυνομίας διευκολύνοντας και συνεχίζοντας το έργο της. Εκεί που δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου θα φτάσει το μαχαίρι του χρυσαυγίτη.

Η καταστολή, η λογοκρισία,ο εκφασισμός της κοινωνίας, η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού ακόμα και του περιβάλλοντος ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Κάθε κομμάτι του αγωνιζομένου λαού, κάθε φοιτητικός σύλλογος που αποφασίζει συλλογικά μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του  θα είναι εκεί, σε κάθε απεργία, σε κάθε διαμαρτυρία που υπερασπίζεται τα κεκτημένα του λαού, σε κάθε κινητοποίηση που καταστέλλεται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ,σε κάθε αγώνα που θωρακίζει τη συνείδηση κάθε αγωνιστή, ο οποίος φωνάζει:



ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73!




Φ.Α.Κ.Α.- Ε.Α.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου