Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Φ.Α.Κ.Α.- Ε.Α.Α.Κ.
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΨΕΚΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 21/12/12 και ύστερα από απόφαση του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών κατατέθηκε αίτηση για διεύρυνση της εξεταστικής περιόδου από 3 σε 4 εβδομάδες. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους καθηγητές, οι οποίοι με πρόφαση τον Νόμο Πλαίσιο και τα χρονικά περιθώρια που αυτός βάζει, αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα.
Και όλα αυτά ενώ η σχολή έχει κλείσει για διακοπές των χριστουγέννων και το πρόγραμμα της εξεταστικής ανακοινώνεται το βράδυ (!!!) της τελευαίας ημέρας λειτουργίας με ξεκάθαρη την σκοπιμότητα από πλευράς των καθηγητών οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν κάθε αντίδραση των φοιτητών. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέγουν να πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση Τμήματος ,με φοιτητικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της σχολής πιστεύοντας ότι θα μας αιφνιδιάσουν και δεν θα απαιτήσουμε την διεύρυνση της εξεταστικής
Λαμβάνοντας υπόψιν αρχικά ότι τα περισσότερα τμήματα και σχολές έχουν διεκδικήσει και ήδη κερδίσει την διεύρυνση της εξεταστικής τους περιόδου και κυρίως την δυσκολία της δικιάς μας σχολής, το μόνο που μπορούμε να δούμε από αυτήν την απόφαση  είναι η,  για ακόμη μια φορά, αδιαφορία των καθηγητών για τα προβλήματα μας. Είναι σαφές προς όλους ότι οι 3 εβδομάδες εξεταστικής είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς για την σχολή μας και το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φορτώσουν το ήδη αβάσταχτο πρόγραμμα σπουδών μας.
Σε μια περίοδο που πλήττεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, καθώς και ολόκληρη η κοινωνία στενάζει υπό το βάρος της πολιτικής του μνημονίου και όλο το βάρος της υποχρηματοδότησης επωμίζεται στις πλάτες των φοιτητών, οι καθηγητές της σχολής μας έρχονται να εφαρμόσουν κατά γράμμα έναν νόμο κόλαφο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και να βάλουν ακόμη ένα λιθαράκι στα μέτρα της εντατικοποίησης που θέλουν να εφαρμόσουν. Τα μέτρα της εντατικοποίησης που αδιαφορούν για τους φοιτητές που παλεύουν για την ολοκλήρωση των σπούδων τους μέσα στις κοινωνικές συνθήκες καταστροφής που διαμορφώνει η πολιτική του μνημονίου και της τρικομματικής κυβέρνησης.
Είναι εξάλλου γνωστό σε όλους μας ότι μια εξεταστική με διαδικασίες εξπρές στη σχολή μας καταδικάζει στην αποτυχία τους φοιτητές χωρίς να τους αφήνει άλλη επιλογή αφού τα εργαστήρια και οι υποχρεωτικές παρακολουθήσεις συνεχίζονται μέχρι και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.
Καταγγέλουμε απερίφραστα την απόφαση της Γ.Σ. Τμήματος και ζητούμε άμεση ανάκλησή της. Καταγγέλουμε την αδιάφορη στάση καθηγητών και προέδρου και την ανακοίνωση προγράμματος διάρκειας 3 εβδομάδων ενάντια στην απόφαση του φοιτητικού συλλόγου.
Καλούμε τον Σ.Φ. Κτηνιατρικής σε μαζική διεκδίκηση του αιτήματος, μέχρι την κατοχύρωσή του
Φ.Α.Κ.Α. – Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου