Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΝΕ διαβάζουμε και ΚΝΕ δεν βλέπουμε!
Ένα μήνα πριν τις εκλογές η ΚΝΕ αποφάσισε να εμφανισθεί επιτέλους στην σχολή μας. Και ενώ τους ψάχνουμε καιρό τώρα για να κάνουμε Δ.Σ., οι “συναγωνιστές” δεν σηκώνουν τηλέφωνα, στέλνουν συντρόφους τους από άλλες σχολές ή έρχονται στα Δ.Σ. χωρίς την σφραγίδα (όταν ήταν στα χέρια τους) με αποτέλεσμα και να μην γίνονται.
Η άφαντη ΚΝΕ της σχολής μας, η οποία έχει επιλέξει να κάνει πολιτική χαμηλού επιπέδου και μάλιστα μέσω τηλεφώνου, ήρθε να ρίξει λάσπη στην Φ.Α.Κ.Α.- Ε.Α.Α.Κ., αλλά παρόλα αυτά δεν την ενδιαφέρει να ανοίξει ζητήματα της σχολής και του κλάδου των κτηνιάτρων, να ασκήσει κριτική σ΄ αυτούς που πραγματικά πλήττουν τα φοιτητικά δικαιώματα ή να προτείνει κάποια μορφή αγώνα για ν' αλλάξει η δυσβάσταχτη καθημερινότητα της σχολής.
Η εξαφανισμένη ΚΝΕ, που καταγγέλλει την Φ.Α.Κ.Α. Ε.Α.Α.Κ. ότι βάζει εμπόδια στις προσπάθειες των φοιτητών να οργανωθούν από τα κάτω, που μας κατηγορεί ότι λέμε μεγάλα λόγια, αλλά είμαστε στα σπίτια μας, είναι αυτή που δεν έρχεται στις Γενικές Συνελεύσεις, είναι αυτή που καλεί Δ.Σ. μόνο όταν έχει να περάσει ψηφίσματά της, αλλά είναι και η αιτία να καθυστερούν ή να ακυρώνονται άλλα Δ.Σ. γιατί κανείς δεν μπορεί να τους βρει να τους ενημερώσει.
Ως Φ.Α.Κ.Α. Ε.Α.Α.Κ.  πάγια τοποθέτησή μας, είναι ότι οι αγώνες δίνονται καθημερινά στα αμφιθέατρα και στους διαδρόμους της σχολής μας και όχι από κείμενα αφισοκολλημένα ένα μήνα πριν τις φοιτητικές εκλογές. Η δύναμη του Φοιτητικού Συλλόγου είναι οι μαζικές αποφάσεις μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, η καθημερινή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, που καταπατούνται ολοένα και περισσότερο, ο αγώνας για να μην γίνουν τα κεκτημένα των φοιτητών, προνόμια .
Η οργάνωση από τα κάτω των αγώνων και των κινημάτων απαιτεί πάνω απ' όλα την παρουσία των αγωνιστών.




Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου