Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ Σ.Φ. ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΔΕΚΕΜΒΡΗ


6 Χρόνια πριν ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Η αυθαιρεσία της Αστυνομίας και του Κράτους εκείνη τη βραδιά δείχνει με τον πιο βάρβαρο τρόπο το πρόσωπό της. Χιλιάδες κόσμου βγαίνουν να διαδηλώσουν ενάντια στην ωμή κρατική βία, που τολμά να στερήσει απρόκλητα την ζωή από έναν δεκαπεντάχρονο νέο. Εκείνο το βράδυ μαζί με τον Αλέξη, προσπαθούν να σκοτώσουν μια ολόκληρη γενιά.
χρόνια μετά η κρατική καταστολή είναι πιο έντονη και αφυκτική από ποτέ. Από την μία η Χρυσή Αυγή, το μακρύ χέρι του συστήματος, ένα χρόνο πριν σκοτώνει τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και είναι εκεί, για να μας θυμίσει ότι αστυνομία και Χ.Α. πάνε χέρι- χέρι και όπου δεν μπορεί να φτάσει η μία, φτάνει η άλλη. Από την άλλη, κράτος και αστυνομία ξεχνούν μάλλον ότι εκείνο τον μαύρο Δεκέμβρη, δολοφόνησαν ένα παιδί και εξακολουθούν να ασκούν βία και τρομοκρατία σε οποιοδήποτε αντιστέκεται, αμφισβητεί, διαδηλώνει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του. Ξεχνούν ότι πίσω από τον Αλέξη βρισκόταν μια ολόκληρη γενιά, μια γενιά που τόλμησαν να της στερήσουν κάθε δικαίωμα, να την οδηγήσουν στην μετανάστευση, στην εξαθλίωση και στην ανεργία.
6 χρόνια μετά, σήμερα, τον Δεκέμβρη του 2014, οφείλουμε να βγούμε όλοι στους δρόμους, όχι απλά σαν μια μέρα μνήμης για τον Αλέξη, αλλά για να τους θυμίσουμε ότι όσο και αν προσπαθούν, η γενιά μας είναι εδώ και δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για τα δικαιώματα της, για τα όνειρα και το μέλλον της.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 12.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου