Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΑΡΙΝΑ-ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ!


Φέτος για πρώτη φορά ο πρόεδρος της σχολής μας (;), ο πρόεδρος των κλινικών (;), οι καθηγητές (;) –ακόμα δεν ξέρουμε- αποφάσισαν να μην δοθούν οι επι πτυχίω (εμβόλιμες) εξεταστικές!Επίσης, το πρόγραμμα της εξεταστικής του Ιανουαρίου βγήκε από τον Οκτώβρη (θα εξηγηθεί παρακάτω ο λόγος που ενώ σ’αυτή τη σχολή όλα ανακοινώνονται λίγες ώρες πριν γίνουν, αυτό βγηκε μήνες πριν) και μόνο με τα μαθήματα των χειμερινών εξαμήνων.
Προφανώς και ο λόγος που προφασίστηκαν για όλα αυτά ήταν ο νόμος και ό,τι αυτός ορίζει και μάς επιτρέπει να πράξουμε. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι το ίδιο το υπουργείο κατά σειρά ετών έβγαζε ανακοίνωση για την διεξαγωγή εξεταστικών με όλα τα μαθήματα (εαρινά και χειμερινά) για όλους τους φοιτητές, όλες οι σχολές πανελλαδικά (ανάμεσα σ’αυτές και η δική μας) έπαιρναν αντίστοιχες αποφάσεις και χιλιάδες φοιτητές (μερικές εκατοντάδες και από τη σχολή μας) έδιναν επι πτυχίω εμβόλιμες εξεταστικές και έπαιρναν πτυχίο μετά από αποφάσεις των Γ.Σ.Τμημάτων. Και όλα αυτά να υπενθυμίσουμε ότι συνέβησαν με τον υπάρχοντα νόμο ή με παλαιότερους, αντίστοιχους όμως, στις συγκεκριμένες διατάξεις.
Μάλλον όμως ο Πρόεδρος και οι καθηγητές της σχολής μας, που αδιαφορούν και στερούν το δικαίωμα από τους φοιτητές να τελειώσουν με τις σπουδές τους, έχουν αποφασίσει να πετάξουν και το δικαίωμα που τους δίνει ακόμα και ο νόμος να αποφασίζουν για ζητήματα σχολής απο τη Γενική Συνέλευση Τμήματος. Αντ’αυτού προτιμούν να ανακοινώνουν το πρόγραμμα της εξεταστικής του Ιανουαρίου από τον Οκτώβρη για να ‘’προλάβουν’’ τυχόν αντιδράσεις των φοιτητών και να εμπαίζουν παράλληλα τους επί πτυχίω ανάλογα με τα κέφια τους για το αν θα δοθούν τα μαθήματα σε εμβόλιμες ξεταστικές με φαινόμενα αλλαγής γνώμης ανά ημέρα, διαφωνιών ανάμεσα σε καθηγητές του ίδιου μαθήματος, με ‘’φήμες’’ από παντού για την ‘’εντολή’’ προέδρου, για ασυεννοησία ακόμη και μεταξύ προέδρου σχολής και κλινικών.
Εμείς λέμε ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την κακομεταχείριση των φοιτητών, διότι περί τέτοιας πρόκειται, και καλούμε το σύνολο των καθηγητών αντιλαμβανόμενοι τη δυσβάχτατη για όλους τους φοιτητές συγκυρία που τους αναγκάζει να σπουδάζουν με ολοένα και χειρότερους όρους φοίτησης, να επιστρέφουν σπίτια τους και να αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται για τις εξεταστικές, να πιέζονται χρονικά και οικονομικά για τη λήψη του πτυχίου τους να πάρουν θέση στην επόμενη Γ.Σ.Τμήματος στα παρακάτω αιτήματα των φοιτητών:
-ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΕΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ) ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
-ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ (ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ)
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου