Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Ένας νέος άνθρωπος δίνει σήμερα μάχη για τη ζωή του παλεύοντας για το αυτονόητο, το δικαίωμά του για πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας.
Νέα παιδιά μέσα σε αντίξοες συνθήκες, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, κατόρθωσαν κάτι αξιέπαινο πετυχαίνοντας στις εισαγωγικές εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση. Ωστόσο σε μια πράξη πρωτοφανούς εκδικητικότητας και σκληρότητας η ελληνική πολιτεία αρνείται να τους χορηγήσει εκπαιδευτικές άδειες.
Ένας από αυτούς, ο Νίκος Ρωμανός, ξεκίνησε απεργία πείνας από 10/11/2014 διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της πανεπιστημιακής σχολής που πέρασε. Σήμερα, μετά από είκοσι ημέρες δοκιμασίας, οι δυνάμεις του σταδιακά τον εγκαταλείπουν και εκφράζονται από τους θεράποντες ιατρούς του φόβοι ακόμη και για τη ζωή του.
Οι αιτήσεις που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής –το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό– είναι ακόμη αναπάντητες, ενώ ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα, έστειλε έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται τελικά με δική του απόφαση.
Τις ίδιες απορριπτικές αιτήσεις δίνουν και στον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος πραγματοποίησε απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού και καταγγέλλουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η άρνηση χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών κανέναν άλλο σκοπό δεν εξυπηρετεί από την οριστική περιθωριοποίησή τους και αποτελεί μια ακραία μορφή βίας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε να δοθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές άδειες στους Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου